Välkomna tillbaka till en ny termin även om det kommer att bli lite annorlunda fram till sommaren.
Coronan fortsätter att ställa till det för hela idrottsrörelsen tyvärr, det är inte så mycket vi kan göra åt det utan fortsätta att anpassa oss enligt de direktiv folkhälsomyndigheten  uppmanar alla att följa för vårt bästa och alla människors hälsa.
Det vi kan göra är att minska ner på antal fäktare i grupperna, de enda som inte påverkas är barngruppen där antalet i gruppen är ganska exakt vad det får vara. Vilken slags träning – inomhus eller utomhus kommer att meddelas. Samma träningstider som innan barngrupper: måndagar och onsdagar 17–18.
För juniorerna blir det skillnader i antal och dagar, det finns fyra dagar att spela med och gruppen är mellan 15–20 st. Det blir en uppdelning av pojkar och flickor för sig, det har egentligen inget med coronan att göra utan är en teambildningsövning av dam och herrlagen inför USM och JSM men det ger också ungefär 8-9 fäktare/ grupp vilket är inom godkända föreskrifter. På tiderna måndag och onsdag kl 18:15-19:30 tränar damerna från måndagen 1:a februari och framåt. På tiden tisdag och torsdag kl 17:15-18:30 tränar herrarna från tisdagen den 2:a februari och framåt.
Som ni ser är det kvartar och ojämna timmar – detta för att undvika att krocka med husets andra träningsgruppers start och stopp. Vilken slags träning – inomhus eller utomhus kommer att meddelas. Om någon dag/tid inte funkar för någon så meddela oss så får vi kolla på något byte. Då det gäller smittspridningen och vad vi måste ta hänsyn till är ett antal saker, när ni står på pisten är det inga problem. Då är ni nog på det säkraste stället i huset, det är allt annat runt omkring som är bekymret.
Det som inte får förekomma är allmänt ”häng” tillsammans i lunchrummet, i fäktsalen i korridorerna mm. Avstånd måste hållas överallt i huset tills annat sägs, och det är långt kvar på denna pandemi. När man väntar på att få fäkta en match så måste avstånd hållas, det får inte bli en ansamling av fäktare i ett hörn kring en mobiltelefon. Det av yttersta vikt att utrustningen används av en och samma person och spritas. Spritning av händer vid inpassering samt utpassering i huset.
Toaletter får användas, men använd helst den i entrén då man kommer åt den enklare och inte behöver gå in i ett omklädningsrum. Omklädningsrum får inte användas så kom ombytta till träningen, kom precis på den tid träningen ska börja. Är man för tidig så får ni vänta utanför – utomhus -tills träningen börjar, det finns ingen möjlighet att uppehålla sig i huset förutom då man tränar. Efter träningspasset sluttid går man direkt ut från lokalen och ut ur huset. Korridorerna är smala och tänk på att hålla avstånd och visa respekt Lunch-/fikarummet får inte under några omständigheter användas, inte ens att sitta i.
Välkomna till träningen 😊